Ieteikumi drošai maltītei

By Zane Aperāne
Vasaras sezonā īpaši jāpievērš uzmanība pārtikas izraisīto infekciju profilaksei – drošas pārtikas izvēle un rūpīga roku mazgāšana ir svarīga, lai sevi pasargātu no akūtām zarnu infekcijām un citām slimībām.
Ja roku mazgāšanai ūdens un ziepes nav pieejami, izmanto roku dezinfekcijas līdzekļus – arī tie palīdzēs atbrīvoties no iespējamiem infekcijas slimību ierosinātājiem.
Ja, dodoties uz pludmali, izvēlies ņemt līdzi gatavu ēdienu, iegādājies tādus produktus, kuru uzglabāšanai nav nepieciešams nodrošināt noteiktu temperatūras režīmu un kas nebojājas.
Dārzeņus un augļus nomazgā mājās tekošā ūdenī.
Nodrošinies ar kvalitatīvu dzeramo ūdeni, jo dabīgajās ūdenskrātuvēs esošo ūdeni dzert nedrīkst – tas var būt piesārņots ar dažādiem slimību izraisītājiem.
Izpēti padomus, kā droši pagatavot maltīti: https://www.spkc.gov.lv/lv/media/15312/download